Midsommarfirande

Vardag / Fjällträdgården, Hembygdsområdet, Jokkmokk, Midsommar / Permalink / 0
Nu i fredags så var jag på en av de få mer traditionella midsommarfiranden jag har varit på, som var på hembygdsområdet och fjällträdgården. Det hela gick ungefär som jag trodde att det skulle tro med att midstommarstången kom på plats så att folk sedan kunde dansa runt den till musik.
 
När den delen var avklarad så blev det att gå ner till Fjällträdgården för att kolla på det årliga stockracet där den som satsade på den stock som kom först i mål vann. Vi hade dessutom riktigt tur med vädret med solsken och lite sommarvärme för första gången i sommar.

Officiellt sommar

Personligt, Vardag / Jokkmokk, Officiellt sommar, Sommar, Student / Permalink / 1
Nu kan jag nog kalla sommaren för officiellt invigd då det igår var diverse skolavslutningar som gick av stapeln här i byn, med lite tjuvstart av sameskolan i torsdags och de på Samernas som tog sommar redan förra fredagen. Så nog har det nog varit röj ute på byn alltid nu natten som var. För en gångs skull.
 
För min del så var det inte så värst livat. Efter att Jurassic Park tog slut så var jag ändå så pass trött att det bara var att gå och lägga sig. Så var min kväll. Nåja, jag kan nästan slå vad om att de nyblivna studenterna (bland andra) festade så det räckte och blev över ändå. 

Några fler bilder

Foto, Hästar och ridning / Hoppning, Hopptävling, Hästfärger, Jokkmokks ridklubb, Pingsthoppet / Permalink / 0
Jag bestämde mig för att lägga upp några fler bilder från Pingsthoppet förra lördagen, och det var faktiskt rätt roligt att se så många bra ekipage ute på tävlingsbanan. Sen var det rätt kul att se hur många olika färger som fanns reprenterade, allt från skimmel (vit) via tigrerad (fläckad, se sista bilden) och cremello (se näst sista bilden) till brunsvart. 
Till top