Helg i Lycksele

Vardag / Lycksele, Sáminuorra, Årsmöte / Permalink / 5
Nu i helgen som var så var jag faktiskt på Sáminuorras årsmöte som i år var i Lycksele. Jag tror att det var ca 10 år sedan jag senast var där, så det var rätt roligt att vara där igen. Kort sammanfattat så kan jag nog säga att det var skitroligt överlag, och även om jag var lite skeptisk till vissa saker så visade det sig vara roligt ändå. Dessutom så var de två första dagarna (torsdag och fredag) verkligen skitvarma, så lägg till koltar med diverse tillbehör som inte riktigt är kompatibelt med temperaturer över +20 så kan ni fatta vattenåtgången under åtminstone fredagen. 

Vernissagekväll

Foto, Vardag / Plugga, Samernas, Samernas folkhögskola, Vernissage, Ájtte / Permalink / 1
Det blev en lång dag här inne i Jokkmokk, för än är jag inte hemma ännu. Anledningen till detta var att jag gick på vernissaget som sistaårs-eleverna vid slöjdlinjen på Samernas folkhögskola hade nu i kväll. Själva utställningen håller på till 31 augusti, så gå in på Ájtte och kolla på de skitfina grejerna som de har gjort om ni har vägarna förbi! Vad jag ska göra nu de sista 20 minuterna fram tills bussen hem går vet jag inte riktigt, men jag ska nog passa på att plugga lite historia. Jag har nämligen skrivit in mig på att läsa Historia 1b, nutidens Historia A, nu under sommaren och hösten.

Våren är äntligen här!

Foto, Vardag / Förlängning, Salo, Tussilago, Tussilagos, Vårtecken / Permalink / 4
Okej, på översta bilden så kanske det inte verkar som det. Men då bor jag trots allt i norra Norrlands inland där den allra, allra sista envisa snöhögen kan ligga kvar till strax efter skolavslutningen. Fast nu har de första tussilagorna börjat blomma på baksidan och det är ett definitivt ett vårtecken!
 
En annan sak som jag kan nämna är att jag har fått förlängt på jobbet tills nästa år! Vilket (såklart) gjorde att jag blev överlycklig när jag fick reda på det.
Till top