Två dagar efter semestern

Foto, Vardag / Luspebryggan, Luspen, Ryggskott, Semester, Stora Lulevatten / Permalink / 3
Vy över Stora Lulevatten a.k.a sjön från Luspebryggan
 
Två dagar in på första jobbveckan efter min semester så har jag börjat komma in i rutinerna igen, och som på grädden på moset har ryggen äntligen börjat ge med sig! I och för så skuttar jag inte fram i korridorerna, utan mer haltar fram, men huvudsaken är ju att jag till slut tar mig fram utan kryckor. Äntligen! 

Tillbaka från fjällen

Foto, Vardag / Akka, Blåhake, Fjällen, Fåglar, Áhkka / Permalink / 1
Äntligen så har jag fått vara uppe i fjälls sommartid! Förra sommaren så jobbade jag hela sommaren, så fjällen fick vänta tills i år. I år råkade det bara bli 6 dagar, trots att jag hade planerat att vara uppe längre. Jag råkade nämligen få ryggskott och var tvungen att fara ner för medicinering. Men de dagar jag hann vara uppe så blev det två födelsedagsfiranden, en hamburgerkväll i grillkåtan och en fotorunda runt byn med hunden som sällskap.

På fotorundan så lyckades jag faktiskt fota de beryktade blåhakarna som häckar där uppe, plus några andra fåglar som jag inte vet namnet på. Men i alla fall så var det några riktigt fina dagar där uppe, trots allt. 

Igår kväll

Foto, Vardag / Porjus, Porjusgården, Promenad, Salo / Permalink / 5
Efter att jag kom hem igår kväll så var det första jag gjorde i princip att gå ut med hunden på en långpromenad, och för en gångs skull hängde kameran med också. Dessutom så var det riktigt fint väder utomhus då med solsken, blå himmel och sommarvärme! Till och med hunden njöt av finvädret som ni ser på en av de nedersta bilderna.

Första halvan av promenaden höll jag riktigt på att ångra att vi gick där vi gick, för det var något så otroligt överjävligt med mygg just där och då att jag trodde att både jag och hunden skulle dö av blodbrist på stället. Men när vi äntligen tog oss ut ur skogen och ut på ett blåsigare ställe så försvann som tur var ca 95% av myggen och vi kunde fortsätta utan större problem hemåt med en paus vid Porjusgården, där bilderna här ovanför är tagna.
Till top